francouzsky s chutí


Navštívili jsme Brusel

27.04.2014 18:37

Naši studenti měli skvělou příležitost navštívit nepsané hlavní město Evropské Unie. Kancelář europoslance Evžena Tošenovského organizovala pro studenty poznávací pobyt v Bruselu  a byla jí oslovena také naše škola. Akce se zúčastnilo 19 studentů vybraných za aktivitu v soutěžích předmětu základy společenských věd a za prospěch a aktivitu ve francouzštině. Takto o zážitcích z pobytu píše Dominika Kališová ze třídy sexta.

 

 

Belgie

…aneb alespoň jednou za život

 

A je tu jedna další cesta do zahraničí, na kterou budu vzpomínat do konce života. Za krátkou chvíli jsem toho prožila příliš mnoho, abych vše dokázala vměstnat na tak malý kousek papíru. Abych alespoň nastínila tuto svou novou zkušenost, je třeba Vám sdělit několik základních a zásadních událostí.

Cesta autobusem, jejíž kvalita s přehledem překonala její délku. Návštěva Bruselu, kterému dle mého názoru právem náleží přezdívka „hlavní město Evropy“. Prohlídka Antverp, kde se snad z každého na moment stane nadšený turista. Evropský parlament, kterému nikdo zcela nerozumí. Diskuze s europoslancem, která by nemusela brát konce. Nákupní horečka trvající dokud nedojdou eura.  A belgická čokoláda… Dodám snad jen „mňam“.

Odnesla jsem si mnoho nových poznatků a zkušeností , za které jsem vděčná. Na závěr jsem došla k názoru, že Brusel je místo, které musíte navštívit alespoň jedenkrát za život, ale už se do něj nejspíš nebudete chtít vracet. Rozhodně ne s prvotními úmysly obyčejného turisty.

Možná s úmyslem stát se doslova součástí některé z institucí Evropské unie?

 
Dominika Kališová
třída sexta

—————

Zpět